SANJA VULIĆ NE KRIJE OGORČENJE: "Tegeltija bi se u Vijeću sigurnosti obraćao kako priliči ozbiljnim političarima, za razliku od Džaferovića..."

Ona kaže da ozbiljna država, ozbiljna ambasada, a za sve to slovi Amerika, nikako "ne bi smjela odobriti vizu čovjeku sa ratnom prošlošću kakvu ima Šefik Džaferović i njegovu neraskidivu vezu sa islamskim ekstremistima".

  • Politika

  • 11. Maj 2022  11. Maj 2022

  • 6

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić komentarisala je vijest da će se aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović obratiti na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, na kojoj će se, između ostalog, razmatrati i izvještaj visokog predstavnika Christiana Schmidta o stanju u našoj zemlji.

Vulić kaže da "se Šefik Džaferović predstavlja pravnim ekspertom, a zanemaruje osnovnu činjenicu da član Predsjedništva BiH nije Predsjedništvo, dok je predsjedavajući Vijeća ministara jedan i stalni".

Ona navodi da bi se Zoran Tegeltija u Vijeću sigurnosti obraćao "sa legitimitetom, autoritetom i argumentovano kako priliči ozbiljnim političarima, za razliku od Džaferovića koji ništa od toga nema, pa čak ni ono osnovno - saglasnost Predsjedništva BiH".

"Za posebnu analizu je odluka Ambasade SAD-a u BiH da Šefiku Džaferoviću uopšte odobri vizu. Da li su do te mjere neinformisani ili su zaboravili da je Šefik Džaferović bio ili predlagač ili konačni potpisnik rješenja o državljanstvu zaslužnim islamskim ratnicima ili je zaista riječ o tolikoj pristrasnosti sarajevskoj bošnjačkoj politici da žmure i na ove činjenice", rekla je ona.

"O kakvom miru, stabilnosti i prosperitetu može govoriti Šefik Džaferović koji je omogućio iskrivljenom umu da pobije skoro 3.000 ljudi, a rani oko 25.000? I ponovo će 'stručna' javnost reći da nisam u pravu kada kažem da lokalne Sarajlije zaposlene u Ambasadi SAD-a u BiH kroje politiku za koju ih instruiše centrala SDA ili im je vodič Islamska deklaracija", kazala je Vulić za Srnu.

Ona kaže da ozbiljna država, ozbiljna ambasada, a za sve to slovi Amerika, nikako "ne bi smjela odobriti vizu čovjeku sa ratnom prošlošću kakvu ima Šefik Džaferović i njegovu neraskidivu vezu sa islamskim ekstremistima".

"Za ozbiljnu ambasadu i državu, uz sve navedene činjenice, Šefik Džaferović je rizični saučesnik u nemilom događaju iz septembra 2001. godine, a da ne spominjem njegova ratna nedjela i učestvovanje u zločinima nad Srbima u BiH za koja nikada nije odgovarao, već je za to nagrađivan raznim funkcijama", zaključila je Vulić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...