"SBB SE VRAĆA NA VRATA FAVORITA": Radončić formira treći koalicioni blok, imat će i kandidata za člana Predsjedništva BiH

Budući da trojni blok nije pokazao interes za bližu saradnju sa SBB-om, Radončić je odlučio formirati novi koalicioni blok koji bi predvodio SBB 

  • Vijesti

  • 11. Maj 2022  11. Maj 2022

  • 22

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost BiH održalo je danas u Sarajevu 99. redovnu sjednicu, na kojoj je analizirana unutarstranačka situacija u pogledu organizacije za predstojeće opće izbore.  

Procijenjeno je da se pripreme za izbore 2. oktobra odvijaju odlično i da se SBB vraća na vrata favorita, navdi se u saopćenju. 

Predsjedništvo Saveza odlučilo je danas da će SBB imati kandidata za člana Predsjedništva BiH te su u tom smislu kantonalne i općinske organizacije zadužene za prikupljanje neophodnih potpisa za prijavu CiK-u. 

Također, Predsjedništvo je primilo k znanju informaciju o održanim razgovorima predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića s desetak lidera opozicionih stranaka za formiranje trećeg bloka za oktobarske izbore, saopćeno je iz SBB-a. 

Lider SBB-a, Fahrudin Radnčić, kazao je ranije da će podržati zajedničkog predsjedničkog kandidata "trojke" pod uvjetom da to bude lider SDP-a, Nermin Nikšić i da se SBB priključi trojnom bloku koji čini SDP, NiP i Naša stranka. 

No, kako trojni blok nije pokazao interes za bližu suradnju sa SBB-om, Radončić je odlučio formirati novi koalicioni blok koji bi predvodio SBB i on kao zajednički predsjednički kandidat.  

Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...