PROFESORICA SVETLANA CENIĆ OTVORENO: "Tegeltija je znao da neće imati priliku da se obrati na sjednici Savjeta bezbjednosti, otišao je u New York kako bi omogućio Dodiku..."

Ne stišavaju se reakcije nakon burne sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija u New Yorku.

  • Mini market

  • 12. Maj 2022  12. Maj 2022

  • 1

Svoj komentar na društvenim mrežama podijelila je profesorica Svetlana Cenić.

"1.Tegeltiji je bilo poznato da neće imati priliku da se obrati na sednici Saveta bezbednosti.

2. Otišao je da bi, pored šetnje, omogućio Dodiku da ide u Brisel.

3. Otišao je da bismo se pitali šta je sa budžetom i novcem za izbore i da li je moguće ispoštovati rok", poručila je profesorica Cenić.

Podsjetimo, predsjedavajući Vijeća ministara nakon sjednice u New Yorku pokušao je obmanuti javnost navodeći nevjerovatne razloge zbog kojih mu, navodno, nije omogućeno da govori pred UN-om.

Naime, Zoran Tegeltija oglasio se iz New Yorka. Prema njegovim riječima, spriječen je da govori u Vijeću sigurnosti UN-a "zato što je Srbin i zato što je iz Republike Srpske".

"Sprečavanje mog obraćanja je pokušaj da se spriječi da se čuje druga strana koja će na fer način predstaviti stanje u Bosni i Hercegovini, kazao je Tegelitija.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...