NAPRAVITE PIZZA HLJEB: As iz rukava

Na nekoliko mjesta natopljenog hljeba staviti listiće putera i malo mozzarelle.

  • Gastro

  • 12. Maj 2022  12. Maj 2022

  • 0

Da bi stvar uspjela, osim „ničega“ potrebne su još barem dvije stvari. gastro radoznalost i motivacija.

Sastojci:

2 jaja

3 kašike maslinovog ulja

50 gr mozzarelle ili drugog bijelog sira

masline bez košpica

100 gr pršute (isječena na listove)

150 gr narendanog edamera, goude, ementalera ili nekog drugog "žutog" sira

origano

biber

Priprema: 

1. Pleh zamastiti puterom ili maslinovim uljem. Umutiti jaja, jogurt, maslinovo ulje i so. Tanje isječene kriške hljeba redati u pleh i premazati (natopiti) pripremljenom smjesom.

2: Na nekoliko mjesta natopljenog hljeba staviti listiće putera, malo mozzarelle, rasporediti masline, položiti pršut i na kraju edamer. Pobiberiti, posuti origanom i nakapati sasvim malo kečapa.

3: Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni, 15-20 minuta. Pečene hljeb pizze služiti dok su vruće.

Prijatno!) 

(Nova.rs) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...