Svijet
U SREDOZEMNOM MORU DEŠAVAJU SE NEZABILJEŽENI NAPADI, A EVROPA ŠUTI: Posljedice bi mogle biti fatalne: "Pucali su punih 20 minuta"
Prije 6h0
Na nekoliko mjesta natopljenog hljeba staviti listiće putera i malo mozzarelle.
Gastro
12. Maj 2022 12. Maj 2022
0
Da bi stvar uspjela, osim „ničega“ potrebne su još barem dvije stvari. gastro radoznalost i motivacija.
Sastojci:
2 jaja
3 kašike maslinovog ulja
50 gr mozzarelle ili drugog bijelog sira
masline bez košpica
100 gr pršute (isječena na listove)
150 gr narendanog edamera, goude, ementalera ili nekog drugog "žutog" sira
origano
biber
Priprema:
1. Pleh zamastiti puterom ili maslinovim uljem. Umutiti jaja, jogurt, maslinovo ulje i so. Tanje isječene kriške hljeba redati u pleh i premazati (natopiti) pripremljenom smjesom.
2: Na nekoliko mjesta natopljenog hljeba staviti listiće putera, malo mozzarelle, rasporediti masline, položiti pršut i na kraju edamer. Pobiberiti, posuti origanom i nakapati sasvim malo kečapa.
3: Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni, 15-20 minuta. Pečene hljeb pizze služiti dok su vruće.
Prijatno!)
(Nova.rs)
Svijet
U SREDOZEMNOM MORU DEŠAVAJU SE NEZABILJEŽENI NAPADI, A EVROPA ŠUTI: Posljedice bi mogle biti fatalne: "Pucali su punih 20 minuta"
Prije 6h0
Zdravlje
LIJEPE VIJESTI: Eksperimentalni lijek za rak pokazao izuzetnu efikasnost
Prije 6h0
Ekonomija
NUTELLA BI MOGLA POSTATI JOŠ SKUPLJA: Cijene ključnog sastojka odletjele u nebo
Prije 6h0
Zdravlje
PAZITE ŠTA JEDETE: Ova hrana povećava rizik od raka pluća
Prije 6h0
Gastro
POSLASTICA ZA VIKEND: Još danas napravite desert kojim su se sladili naši stari...
31. Okt. 20250
Gastro
ČISTI UŽITAK: Ovaj recept za cheesecake će oduševiti sve
30. Okt. 20250
Gastro
POZNATI BH. KUHAR OTKRIO TAJNU: Ovo su tri načina kkao da napravite najbolje kokice - svako zrno će puknuti (VIDEO)
31. Okt. 20250
Gastro
NAPRAVITE SAVRŠEN RUČAK ZA 15 MINUTA: Šampinjoni su uvijek ukusan i zdrav izbor, a pripremaju se brzo i lako...
30. Okt. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.