IZETBEGOVIĆ ŠOKIRAN RIJEČIMA KALABUHOVA: „Drska je izjava ruskog ambasadora da BiH ne bi trebala…“

Izetbegović je Kalabuhovljevu izjavu nazvao “flagrantnim miješanjem u unutrašnje stvari BiH”.

  • Vijesti

  • 13. Maj 2022  13. Maj 2022

  • 8

Flagrantnim i drskim miješanjem u unutrašnje stvari BiH nazvao je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavu ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova da BiH ne bi trebala ući u EU.

Izetbegović je to izjavio odgovarajući na pitanje u intervjuu Nacionalu, u kojem je opširno analizirao političku situaciju u BiH, a naročito krizu povjerenja Hrvata i Bošnjaka u Federaciji BiH izazvanu neuspjehom pregovora o promjeni izbornog zakona BiH.

Lider SDA komentirao je izjavu ruskog ambasadora Igora Kalabuhova, koji je u autorskom tekstu za banjalučki “Glas Srpske” 7. maja sugerirao kako bi građani BiH “trebali dobro razmisliti je li im potrebno članstvo u Evropskoj uniji”.

Izetbegović je Kalabuhovljevu izjavu nazvao “flagrantnim miješanjem u unutrašnje stvari BiH”.

“BiH se opredijelila za članstvo u EU i u NATO-u, i to konsenzusom u kojemu su sudjelovali i predstavnici Srba iz Republike Srpske. Konkretno, Dodikovi ljudi iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). To su naše državne strategije, službeni dokumenti BiH, koje provodimo. Čak je i drsko da ambasador to komentira, a kamoli da negira ta naša opredjeljenja”, kazao je predsjednik SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...