NAJBOGATIJI ČOVJEK SVIJETA: Elon Musk tvrdi da ne podržava Donalda Trumpa, ali želi da mu...

Kompanija je planirala 7,5 milijardi dolara godišnjeg prihoda i 315 miliona dnevnih korisnika do kraja 2023, ali je te ciljeve povukla u svom nedavnom izvještaju.

  • HiTec

  • 13. Maj 2022  13. Maj 2022

  • 0

Najbogatiji čovjek na svijetu i izvršni direktor Tesle, koji želi preuzeti Twitter, na konferenciji Financial Timesa u utorak je rekao da je odluka Twittera da Trumpu zabrani pristup toj društvenoj mreži “moralno loša”.

Na te se primjedbe nadovezao u tweetu u četvrtak navečer, istaknuvši da ne podržava Trumpa kao predsjedničkog kandidata.

“Iako mislim da bi kandidat koji unosi manje podjela bio bolji 2024. i dalje mislim da bi Trumpa trebalo vratiti na Twitter”, rekao je Musk.

Trump je rekao da se ne želi vratiti na Twitter, ali umjesto toga želi izgraditi vlastitu Truth Social platformu.

Twitter mu je trajno zabranjen u januaru 2021. zbog “rizika od daljnjeg poticanja nasilja” nakon napada na američki Kapitol, objavila je tada kompanija. Trump razmatra još jednu kandidaturu za predsjednika 2024.

Glavni izvršni direktor Twittera Parag Agrawal u dopisu zaposlenicima u četvrtak je objavio da će kompaniju napustiti dva visoka čelnika koji nadziru odjele za potrošače i prihode. Reuters navodi da je riječ o jednom od najvećih potresa u kompaniji otkad je Musk najavio je da će je kupiti za 44 milijarde dolara.

Agrawal u dopisu navodi da će Twitter zaustaviti većinu zapošljavanja i pregledati sve postojeće ponude za posao kako bi utvrdio treba li ih “povući”.

Kompanija je planirala 7,5 milijardi dolara godišnjeg prihoda i 315 miliona dnevnih korisnika do kraja 2023, ali je te ciljeve povukla u svom nedavnom izvještaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...