"MEGAN MARKLE NIJE TOLIKO VAŽNA...": Konstrakta otkrila zbog čega pere ruke na Eurosongu...

"Iako su simboli nezgodna stvar jer im svako može pridati neko značenje, za nas karanfili od početka ovog performansa znače ljubav, razumijevanje i poštovanje", rekla je.

  • Estrada

  • 13. Maj 2022  13. Maj 2022

  • 0

U finalu Eurosonga u subotu gledat ćemo između ostalih nastup srbijanske predstavnice Konstrakte. 

Osim neobične pjesme, i Konstraktin nastup je netipičan, a kao takav izazvao je mnoštvo reakcija. Konstrakta, pravim imenom Ana Đurić, na pozornici pere ruke, a iako su mnogi mislili da time simbolički pere ruke od svega, ona je pojasnila značenje tog dijela koreografije.

"Ovo je pjesma o zdravlju i atmosferi u kojoj živimo, u kojoj je zdravlje stavljeno na mjesto najviše vrijednosti. Zato nam je bio potreban neki kompulzivni aspekt u pjesmi pa smo odlučili da to bude pranje ruku", rekla je za Eurovision TV.

"Mislim da kulisa može utjecati, pogotovo kada se udubite u tekst. Imamo ovu izvedbu, s vremena na vrijeme i titlove, tako da bi se publika, nadamo se, trebala moći povezati", dodala je.

"Iako su simboli nezgodna stvar jer im svako može pridati neko značenje, za nas karanfili od početka ovog performansa znače ljubav, razumijevanje i poštovanje", rekla je.

Pojasnila je i otkud se u njenoj pjesmi pojavila Meghan Markle.

"Meghan Markle ovdje nije toliko važna, ali je predstavnica svih onih ljudi u medijima na koje smo fokusirani. Još me nije kontaktirala, ali voljela bih da to čuje", rekla je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...