OPET OBRAT: Elon Musk objavio kako je preuzimanje Twittera...

(...) "na ledu" dok se ne razjasne detalji oko lažnih računa.

  • HiTec

  • 13. Maj 2022  13. Maj 2022

  • 0

Preuzimanje Twittera od strane Elona Muska "na ledu" je dok milijarder ne dobije više informacija o problemu s lažnim računima.

Kako je sam izvijestio na Twitteru, lažni računi trenutno čine manje od pet posto ukupnih, a Musk čeka dokaze koji idu u prilog ovoj brojci.

Ali, nije pojasnio brine li ga udio ili smatra da bi ta brojka trebala biti drugačija.

Također nije pojasnio zašto je preuzimanje "na ledu" sad pošto je ova brojka bila objavljena prije dvije sedmice.

Krajem aprila objavljena je informacija o Muskovom preuzimanju Twittera za 44 milijarde dolara, a milijarder se u nekoliko navrata doticao slobode govora na ovoj platformi.

Kompanija je planirala 7,5 milijardi dolara godišnjeg prihoda i 315 miliona dnevnih korisnika do kraja 2023., ali je te ciljeve povukla u svom nedavnom izvještaju.

U međuvremenu je objavljeno i kako će kompaniju napustiti dva visokopozicionirana zaposlenika zadužena za nadzor odjela za potrošače i prihode.

Nakon objave posljednjeg Muskovog tweeta, vrijednost dionice pala je 20 posto na 36 dolara, a Musk se nedugo nakon prve, javio i s novom objavom, kazavši kako je i dalje "posvećen akviziciji Twittera". 

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...