CETINJE I DALJE UZ UKRAJINU: "Svaki rat između Evropljana je građanski rat"

Glavni transparent citirao je riječi Viktora Igora: “Svaki rat između Evropljana je građanski rat.”

  • Regija

  • 13. Maj 2022  13. Maj 2022

  • 0

Sedamdeset devetoga dana rata u Ukrajini, građani Cetinja su ponovnim okupljanjem dali podršku herojskom ukrajinskom narodu u borbi za slobodu.

Glavni transparent citirao je riječi Viktora Igora: “Svaki rat između Evropljana je građanski rat.

Minutom ćutanja i novom prefarbanom pločom na Trgu Kralja Nikole I odali su počast svim stradalima u ratu, u nadi i želji da je danas prefarbana potonja ploča.

Pred zgradom bivšega Ruskog poslanstva na Cetinju puštena je ukrajinska himna koju su okupljeni građani pozdravili aplauzom.

Kako je ranije najavljeno, sve do prekida rata, skupovi podrške biće organizovani svakog dana u 17.30 časova ispred Dvorca kralja Nikole na Cetinju.

"Slava Ukrajini! Herojima slava!",  poručuju Cetinjani, prenosi Pobjeda.me.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...