JAKO NEVRIJEME POGODILO ZAGREB: "Padao je led veličine oraha i cijela autocesta se zabijelila" (FOTO, VIDEO)

"Tuča kod Bosiljeva na A1, led je bio veličine oraha. Auti su stali i upalili žmigavce. 15-ak minuta je pljuštala kiša i mislili smo da će nam led probiti šajbu."

  • Regija

  • 13. Maj 2022  17. Maj 2022

  • 0

Kopnenu Hrvatsku danas poslijepodne pogodilo je nevrijeme. U Zagrebu i okolini pala je jaka kiša, puhao je snažan vjetar i čula se glasna grmljavina. Slično je bilo i u okolnim gradovima.

alt

Nevrijeme je stvorilo probleme vozačima na autocesti A1 kod Bosiljeva. Kako javlja čitateljica Indexa, padao je led veličine oraha i cijela autocesta se zabijelila. Automobili su morali stati.

"Tuča kod Bosiljeva na A1, led je bio veličine oraha. Auti su stali i upalili žmigavce. 15-ak minuta je pljuštala kiša i mislili smo da će nam led probiti šajbu", javlja Indexu druga čitateljica.

Tokom vikenda će biti razmjerno nestabilno pa valja računati na lokalne pljuskove, osobito u gorskim krajevima i unutrašnjosti Dalmacije, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak.

Početkom sljedeće sedmice pretežno sunčano i vrlo toplo, ponegdje i vruće, a u utorak ponovno raste vjerovatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu, uglavnom u kopnenom području i na sjevernom Jadranu, gdje je sredinom sedmice moguća umjerena i jaka bura.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...