MASAKR U SAMOPOSLUZI: Ubijeno najmanje desetero ljudi, napadač nosio vojničku opremu…

Na Twitteru je objavljen video na kojem se vidi trenutak prije napada, dok se napadač autom približava trgovini.

  • Hronika

  • 15. Maj 2022  17. Maj 2022

  • 0

Najmanje desetero ljudi ubijeno je u napadu koji se u subotu popodne po lokalnom vremenu dogodio u Buffalu, u američkoj saveznoj državi New Yorku, javljaju američki mediji. Američki mediji javljaju da je najmanje još troje ranjenih, dvoje teško.

Policija je potvrdila da je napadač uhapšen i da se trenutno nalazi u pritvoru. Prvo su se pojavile informacije da je napadač ubijen.

Očevici su rekli da je napadač ušao u trgovinu u vojnoj opremi i da je na sebi imao nekakvu vrtu pancirke. Pronađene su i dvije puške.

Napadač je navodno sve prenosio na društvenom mreži za streamanje videa Twitch. Na Twitteru je objavljen video na kojem se vidi trenutak prije napada, dok se napadač autom približava trgovini.

Njegov identitet policija još nije objavila.

Supermarket se nalazi u većinski crnačkoj četvrti, pet kilometara od centra Buffala, grada u saveznoj državi New Yorku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...