SKANDAL NA EUROSONGU: Šest zemalja varalo na glasanju, Konstrakta ostala bez bodova!?

U subotu navečer, oko 20 sati, netom prije nego što je započelo glasanje, EBU je objavio izjavu sugerirajući da se 'iza kulisa' događala drama.

  • Show

  • 15. Maj 2022  15. Maj 2022

  • 7

EBU je analizirao glasove žirija nakon druge generalne probe druge polufinalne večeri Eurosonga 2022. i utvrđene su određene nepravilnosti u glasanju šest zemalja, oglasila se Europska radiodifuzijska unija, piše wiwibloggs.com.

Kako su izvijestili, da bi se sve uskladilo s Uputama za glasanje, EBU je surađivao s partnerom za glasanje i izračunao zamjenski rezultat za svaku zemlju oko koje su imali nedoumice i za drugo polufinale i za veliko finale. Sve je, kažu, izračunato na temelju rezultata drugih zemalja sa sličnim zapisnikom o glasanju.

U subotu navečer, oko 20 sati, netom prije nego što je započelo glasanje, EBU je objavio izjavu sugerirajući da se 'iza kulisa' događala drama.

- Ovaj proces je potvrdio Nezavisni monitor za glasanje - rekli su. Zemlje koje su bile izuzete iz glasanja su Azerbajdžan, Gruzija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska i San Marino.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...