POLICIJO, ŠTA ČEKAŠ: Jezive prijetnje Jasmili Žbanić od agresivnih bošnjačkih radikala!

Razlog ovog zlostavljanja je to što sam prije nekoliko dana tražila da se objavi tačan spisak imena ubijene djece u Sarajevu, navela je Žbanić.

  • Društvo

  • 15. Maj 2022  15. Maj 2022

  • 13

Proslavljena bh. režiserka Jasmila Žbanić je na društvenim mrežama obavijestila javnost da je MUP-u Kantona Sarajevo prijavila prijetnje smrću upućene u komentarima Facebook objave zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Harisa Zahiragića.

Njenu prijavu prijetnji policiji prenosimo u cijelosti:

"Poštovani, želim prijaviti prijetnje smrću koje su mi upućena sa FB profila kantonalnog zastupnika Harisa Zahiragića. Gospodin Zahrigić je moje ime i sliku stavio u lažan kontekst i svojim lažima isprovocirao rulju koja poziva na linč.

U prilogu su dva screenshota:

Hasan Latić traži da se svo četvero ubijemo po hitnom postupku a Mirnes Tokić poručuje da metak nije skup. Hiljade ljudi lajkuje ovaj post. Zastupnik Zahiragić ima moć da ove ljude pokrene. Smatram da je moja sigurnost ugrožena!

Razlog ovog zlostavljanja je to što sam prije nekoliko dana tražila da se objavi tačan spisak imena ubijene djece u Sarajevu. Zastupnik Zahiragić umjesto imena širi laži, provocira ljude i preko 3 FB profila svojom nasilnom porukom huška na nasilje.

Molim vas da me zaštitite", navela je Žbanić u prijavi.

Srđan Puhalo, bivši vojnik tzv. "VRS", traži da mu dokažemo broj 1601 ubijene djece Sarajeva? Nije me to posebno...

Posted by Haris Zahiragić on Saturday, 14 May 2022

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...