DRUGA STRANA MEDALJE: Pobjednik Eurosonga se vraća u Ukrajinu na prvu liniju fronta

Grupi koja je dobila posebnu dozvolu da napusti zemlju kako bi prisustvovala takmičenju, naređeno je da se do ponedjeljka vrati u svoju ratom razorenu zemlju.

  • Svijet

  • 16. Maj 2022  19. Maj 2022

  • 0

Frontmen ukrajinskog benda Kalush Orchestra koji je u subotu pobijedio na Euroviziji snimljen je jučer kako se pozdravlja sa djevojkom prije povratka u Ukrajinu, gdje će se, piše britanski Daily Mail, pridružiti ukrajinskoj vojsci na prvoj liniji fronta.

Oleg Psiuk, frontmen ukrajinske folk-rep grupe Kalush Orchestra koja je osvojila Evroviziju 2022. godine, snimljen je danas ispred svog hotela u Torinu dok se pozdravlja sa djevojkom Oleksandrom.

Kako piše Daily Mail, Psiuk se nakon dirljivog i javnog pozdrava vratio u Ukrajinu i pridružio prvoj liniji fronta.

Podsjećamo, Ukrajina je u subotu pobijedila na Euroviziji dok je Velika Britanija završila na drugom mjestu, a Srbija je bila peta.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski oglasio se brzo nakon objavljivanja rezultata, pozdravivši pobjedu i čak obećavši će se sljedeće godine takmičenje održati u Mariupolju.

Grupi koja je dobila posebnu dozvolu da napusti zemlju kako bi prisustvovala takmičenju, naređeno je da se do ponedjeljka vrati u svoju ratom razorenu zemlju.

Prema ukrajinskom zakonu, svim muškarcima od 18 do 60 godina zabranjeno je napuštanje zemlje i pozivaju se da se pridruže vojsci ili podrže ratne napore.

Psiuk je ispričao Rolling Stoneu priču o tome kako je pozvan da se bori protiv ruskih agresora, samo dva dana nakon što je njegov bend izabran da predstavlja Ukrajinu na Eurosongu u Torinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...