KAŽU DA JE BOLJE OD BUGARSKOG: Iz Srbije u BiH počeo slobodan izvoz...

(...) brašna.

  • Ekonomija

  • 16. Maj 2022  16. Maj 2022

  • 1

Direktor srbijanskog Poslovnog udruženja mlinara Žitounija Zdravko Šajatović kazao je danas da je počeo slobodan izvoz brašna iz te zemlje te kako očekuje da će obnoviti saradnju sa starim kupcima među kojima je i Bosna i Hercegovina.

“Očekujemo da ćemo s obzirom na dugogodišnju i već uhodanu saradnju s našim starim kupcima brašna Makedonijom, Crnom Gorom i BiH, kojima smo godišnje prodavali po oko 40.000 tona brašna, brzo obnoviti saradnju”, kazao je Šajatović.

Prema njegovim riječima, protekla dva mjeseca brašno je na svjetskom tržištu poskupilo i to za 20 do 30 eura po toni, pa je umjesto 420 eura po toni, njegova cijena sada je 440 do 450 eura.

Šajatović je istaknuo da će Srbija brašno za početak morati prodavati po nižim cijenama, kako bi vratila nekadašnje kupce, ali da je brašno iz Srbije boljeg kvaliteta nego bugarsko, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović kazao je da će se odluka Vlade Srbije o slobodnom režimu izvoza brašna početi primjenjivati od 15. maja te je dodao da je do sada važila kvota od 23.000 tona mjesečno za izvoz brašna.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...