PENZIONISANI BRIGADIR SELAK ODGOVORIO BANOŽIĆU: "Sada ću reći nešto za šta znam da ću biti napadnut"

Demantira optužbe da je ikada letio iznad Vinkovaca, ali je izrazio i žaljenje jer bi u tom slučaju, kako kaže, gađao Dunav.

  • Regija

  • 16. Maj 2022  17. Maj 2022

  • 1

Penzionisani brigadir Ivan Selak šta misli o tome da nije pozvan na otkrivanje eksponata vojnog aviona MiG-21 kojim je HRZ  odao počast pukovniku Ivici Ivandiću, kao i o ministru Mariju Banožiću

“Toliko toga zločestog sam čuo od ministra da ne znam kako da počnem. Ja sam taj koji vrijeđa hrvatsku vojsku? Ne mogu vjerovati da to netko može izreći. Kada vam netko govori istinu, je li to vrijeđanje? Ministar je izrekao tijekom svog mandata toliko neistina da on smatra da je vrijeđanje ako mu se ukaže na iznošenje neistina. Je li neistina da avion MIG-21 ne može letjeti noću? Kakva je to istina koju je izrekao ministar kada je govorio o dronu? Ljudi, lagali ste. Ako ne znate, reći ću vam ime i prezime čovjeka koji će vam reći točno što je bilo tamo, a bio je s vama. Kakav je to ministar koji kaže da pad letjelice nije opasnost za Hrvatsku, a onda je to teško kazneno djelo?”, rekao je Selak N1.

Osvrćući se na svoje učestvovanje u remontu koje je Banožić također spomenuo, Selak je rekao da je on bio probni pilot za remontirane avione.

“341 put sam stavio svoju guzicu u te remontirane avione. Što sam napravio? Osigurao sam vojsci i zrakoplovstvu, koje ja vrijeđam, sredstva za rad. Do danas zaštitu neba obavljaju ti remontirani MIG-ovi. A što ste vi napravili?”, kazao je pa naveo primjer pada aviona za kojeg je rečeno da je bio u Ukrajini na remontu, a za kojeg on tvrdi da nikada nije bio.

“Lagali ste o padu zrakoplova 121 koji je pao u Velikoj Gorici, samo zato da biste ubrzali proces nabave Baraka, a odmah nakon toga je gospođa s Pantovčaka izletjela i proglasila tadašnjeg ministra obrane Kotromanovića da je to akt veleizdaje. Nije kriva ona, nego oni koji su je lagali. Sram vas može biti jer ste lagali hrvatski narod i vrhovnu zapovjednicu”, rekao je Selak.

Prozvao je i jer su prizemljili avione koji su postali ispravni i dobili plovidbene dozvole.

Demantira optužbe da je ikada letio iznad Vinkovaca, ali je izrazio i žaljenje jer bi u tom slučaju, kako kaže, gađao Dunav.

“Dragi ministre, vjerujte mi, iskreno mi je žao što ste kao dijete pretrpjeli tu tešku traumu, što vam je gađana kuća. Vjerujte iskreno mi je žao i što je gađan samostan i pogođen. Iskreno mi je žao što ja nisam sudjelovao u tom napadu, jer da jesam, vaša kuća ne bi bila pogođena, niti samostan. Bila bi pogođena rijeka Dunav. Iskreno mi je žao što na tu zadaću, sada ću reći nešto za što znam da ću biti napadnut, nije išao čak i od srpskih pilota koji nisu željeli djelovati po Hrvatskoj nego su namjerno promašivali. Iskreno mi je žao što je vašu kuću gađao srpski pilot na kakve se ja gnušam. Ne znam hoćete li to shvatiti ministre, vjerujem da hrvatski branitelji hoće”, kazao je Selak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...