"NIJE REALIZOVAN PRIJENOS UŽIVO TOKOM OBRAĆANJA KOMŠIĆA U UN-u": Urednica BHT-a suspendovana, uslijedila reakcija Mirka Šarovića

"Suspenzija Jelene Radojević-Kapor je jedan u nizu incidenata u ovom javnom servisu. Podsjećam da i pravna služba BHRT trenutno radi bez rukovodioca, odnosno pomoćnika generalnog direktora BHRT za pravne poslove i ljudske resurse što je bila jedna od rijetkih srpskih pozicija na BHRT-u“, kazao je Šarović.

  • Društvo

  • 16. Maj 2022  17. Maj 2022

  • 5

Urednica Informativnog programa BHT-a Jelena Radojević-Kapor danas je suspendovana sa posla odlukom koju je potpisao generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović zbog, kako je navedeno, „teže povrede službene dužnosti“.

Ona se na radno mjesto neće moći vratiti sve dok se pravosnažnom odlukom ne okonča pravosnažni postupak. 

Kao zamjerke u radu, pripisuju joj se „nesavjesno i nemarno organizovanje rasporeda rada za Urednike DESK-a“, ali i to što „nije realizovan prenos uživo tokom obraćanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u Ujedinjenim nacijama“. Međutim, prenos uživo je organizovan, ali je agencija AP (preko koje je realizovan prenos) isti prekinula, što je i navedeno u saopštenju BHRT-a, prenose mediji.

Karamehmedović je za novog urednika imenovao Dejana Petrovića.

Ovo je odluka Upravnog odbora BHRT koji je zasjedao danas, a odmah je uslijedila reakcija predsjednika SDS-a Mirka Šarovića.

“Sinhroni napadi na srpske kadrove na BHRT-u koji se nažalost odvijaju uz prećutnu saglasnost članova Upravnog odbora BHRT-a iz Republike Srpske koje je imenovao SNSD, se očigledno nastavljaju. Suspenzija Jelene Radojević-Kapor je jedan u nizu incidenata u ovom javnom servisu. Podsjećam da i pravna služba BHRT trenutno radi bez rukovodioca, odnosno pomoćnika generalnog direktora BHRT za pravne poslove i ljudske resurse što je bila jedna od rijetkih srpskih pozicija na BHRT-u“, kazao je Šarović.

Podsjećamo, Upravni odbor BHRT-a 21.2.2020. je nakon konkursne procedure i na prijedlog generalnog direktora BHRT-a Belmina Karamehmedovića, imenovao Jelenu Radojević Kapor za urednicu Informativnog programa BHT1.

Jelena Radojević Kapor je dugogodišnja uposlenica BHRT-a. Mandat urednika Informativnog programa BHT1 traje pet godina, pišu Vijesti.ba.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...