PREDSJEDNIK HRVATSKE "NAŠAO" POLITIČKOG PARTNERA U BiH: Šef sankcionisanog HSS-a Mario Karamatić objeručke prihvatio Milanovićev "izazov"

Podsjećamo, Milanović je jučer tokom svog obraćanja medijima u Slavonskom Brodu, govoreći o BiH, rekao "što Hrvatskoj prijeti da se jasno, glasno i muški zauzme za svoje sunarodnjake u BiH", te dodao:

  • Mini market

  • 17. Maj 2022  19. Maj 2022

  • 5

"Pitali ste Predsjedniče pa da Vam odgovorim. Da, u ovome što Vi radite vidimo smisla, interesa koristi, i da, Predsjedniče, nastavite. Ne Predsjedniče,  molim Vas nemojte i Vi odustati od nas kao što su svi drugi odustali iz ovih ili onih razloga. Naravno, ovo ne govorim u ime hrvatskoga naroda u BiH nego u ime HSS a i svoje osobno", napisao je Mario Karamatić, šef zabranjenog HSS-a na Facebooku odgovarajući na jučerašnji "izazov" predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Podsjećamo, Milanović je jučer tokom svog obraćanja medijima u Slavonskom Brodu govoreći o BiH rekao "što Hrvatskoj prijeti da se jasno, glasno i muški zauzme za svoje sunarodnjake u BiH", te dodao:

"To da ćete gledati kao krkana s Balkana u Bruxellesu? Pa što i da jesmo? Vrijeme odluke se bliži. Ja ovo ne radim radi sebe. Želim čuti jasnu poruku od predstavnika Hrvata u BiH vide li oni u ovome što ja radim nešto korisno ili da ja prestanem". Trebam taj odgovor odmah da bih ja nešto poduzimao ako oni i Čović jasno kažu da se s ovim nešto može postići."

Uz ovo, Milanović je rekao i sljedeće:

"Očekujem jasan stav predstavnika u BiH, osim Čovića - Zoka nastavi tako. Idemo u tu vrstu pothvata - ako ne čujem to, onda ću se zamisliti", ponovio je Milanović.

Predsjednik Hrvatske na odgovor nije morao dugo čekati! Stigao mu je od notornog Karamatića, predsjednika Hrvatske seljačke stranke, jedne od 15 političkih stranaka kojima je Centralna izborna komisija BiH (CIK) u novembru prošle godine izrekla administrativnu mjeru uskraćivanja prava kandidiranja na predstojećim izborima zbog nedostavljanja finansijskih izvještaja za 2020. godinu i onemogućavanja pregleda finansijskih izvještaja u prostorijama stranaka.

Zanimljivo je da je Karamatićeva politička partija, iako praktično ne postoji u Čovićevoj nevladinoj organizaciji HNS. Karamatić Čoviću treba kako bi neprestano galamio o majorizaciji Hrvata i izmjenama Izbornog zakona BiH i kako bi se prikazao kao demokrata, te da ne ispadne da se za ono o čemu priča zalaže samo HDZ BiH i na taj način pokaže navodnu "širinu" u podršci njegovim zahtjevima. 

S druge strane, Mario Karamatić kandidat na narednim izborima može biti jedino ako ga na svoju listu stavi HDZ BiH, što je, sudeći prema njegovim tvrdim stavovima, koji se poklapaju s Čovićevom politikom, vrlo realna mogućnost.

(D.O.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...