MILORAD DODIK PONOVO U NEMOGUĆOJ MISIJI: Traži ostavku od Šefika Džaferovića "jer je prekršio Ustav BiH"

Naveo je kako je ovo institucionalni krah BiH.

  • Vijesti

  • 17. Maj 2022  19. Maj 2022

  • 5

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je na sjednici tražio smjenu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, prenosi N1.

“Imali smo sjednicu Predsjedništva sa poznatim dnevnim redom, ali osnovna stvar o kojoj smo pokušali diskutovati ovdje i zbog čega sam tražio da Džaferović podnese ostavku je zato što je prekršio Ustav. Radi unilateralno. U tom pogledu je vrlo jasno da predsjedavajući Predsjedništva treba da predstavlja usaglašeno stavove. On govori privatne stavove i zato sam tražio da ponese ostavku. Ako to ne uradi do iduće sjednice, tražiću njegovu smjenu.”, rekao je Dodik.

Naveo je kako je ovo institucionalni krah BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...