UDAR STRUJE: "Plaćat ćete najviše cijene energije u svijetu"

Ruski čelnik Vladimir Putin izjavio je da će Evropa platiti visoku cijenu za energiju ako nametne embargo na rusku naftu.

  • Ekonomija

  • 17. Maj 2022  17. Maj 2022

  • 3

"Ako Evropa odustane od ruskih energenata, postat će regija s najvišim cijenama energije u svijetu, i to dugoročno. To bi moglo imati vrlo ozbiljne i nepovratne posljedice za značajan dio evropske industrije", izjavio je ruski čelnik Vladimir Putin na sjednici s ministrima i šefovima naftnih tvrtki.

Putin je također rekao kako je za neke zemlje nemoguće da se u kratkom razdoblju odreknu ruske nafte, prenose agencije.

Poručio je da su sankcije koje je Zapad nametnuo Rusiji utjecale na skok cijena nafte na svjetskoj razini te da su uzrokovale inflaciju diljem Evrope.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...