ABAZOVIĆ NAKON SASTANKA SA PREDSJEDNIKOM EVROPSKOG SAVJETA OPTMISTA: "Vrata EU otvorena za Crnu Goru"

On je apelovao na političke subjekte da zajednički stave nacionalni interes na prvo mjesto, da pokušaju do 31. jula da donesu makar jednu od najvažnijih odluka, a da u toku češkog predsjedavanja, koje će nastupiti od 1. jula do kraja ove godine, dok Crna Gora dobije završna mjerila.

  • Regija

  • 17. Maj 2022  18. Maj 2022

  • 0

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je, nakon sastanka u Briselu sa predsjednikom Evropskog savjeta Charles Michelom, da su vrata Evropske unije (EU) otvorena za Crnu Goru i da ovu šansu država ne treba da propusti.

"Susret sa Charles Michelom protekao je na najbolji mogući način. Zadovoljan sam. Mislim da svi u Crnoj Gori treba da budemo vrlo optimistični bez obzira što su teška vremena, u smislu dešavanja na istoku Evrope. Smatra da Crna Gora mora iskoristiti ovu šansu. Vrlo sam optimističan, prenio sam sve poruke i sve obaveze. Izuzetno su zadovoljni što je počela da funskioniše pravda u Crnoj Gori", rekao je on novinarima u Briselu.

Prema njegovim riječima, u Briselu su se interesovali za prioritete Vlade, kada se mogu donijeti neke krucijalne odluke.

"Te krucijalne odluke podrazumijevaju širi konsenzus, širi dogovor prije svega u Parlamentu Crne Gore. Objasnili smo šta će biti prioriteti, ali najvažnija poruka od svega jeste da su vrata Evropske unije za Crnu Goru otvorena i da mi ovu šansu ne smijemo propustiti", poručio je Abazović.

On je apelovao na političke subjekte da zajednički stave nacionalni interes na prvo mjesto, da pokušaju do 31. jula da donesu makar jednu od najvažnijih odluka, a da u toku češkog predsjedavanja, koje će nastupiti od 1. jula do kraja ove godine, dok Crna Gora dobije završna mjerila.

"To bi bila jedna situacija koja je izuzetna, spektakularna i vjerujem da se u EU osjeća ta energija, postoji veliki entuzijazam za to. Nadam se da ćemo tu situaciju iskoristiti, ostaje još puno posla", naglasio je Abazović.

U Briselu se, kako je rekao, govorilo i o ekonomskim temama, infrastrukture, budućih projekata za koje, ističe, postoji interesovanje da se finansiraju iz evropskih finansijskih institucija, prenosi Pobjeda me.

"U svakom slučaju, mislim da je ovaj prvi sastanak pokazao ono što smo osjetili nakon što se uspostavila nova Vlada u Crnoj Gori - da je ovo prilika koja se rijetko ukazuje i da u ovakvoj geopolitičkoj situaciji možemo da iskoristimo priliku da Crna Gora bude jako pozitivan primjer. Izuzetno im je važno da taj primjer i dobra vibracija iz Crne Gore bude prenešena u region i to će biti motiv više za nas političare da u dobroj komunikaciji sa kolegama u regionu i drugim zemljama prenesemo optimizam i pokušamo zajednički da idemo naprijed", zaključio je Abazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...