RADNIKA NI ZA LIJEKA: U Austriji za tri sata posla nude 1.900 maraka, ali sve je uzalud...

Mnogi se jednostavno osjećaju preopterećeno i ne žele raditi i vikendom”, rekao je Pessenbacher za “Kleine Zeitung”.

  • Ekonomija

  • 18. Maj 2022  18. Maj 2022

  • 2

Unatoč primamljivoj financijskoj ponudi, za posao pedijatara u austrijskoj pokrajini Štajerskoj niko nije zainteresiran, javlja Heute.at.

“Nudimo po 950 eura za trosatno dežurstvo subotom i nedjeljom, od 9 do 12 sati. Pa me zanima šta se događa. Očito nam jednostavno ide dobro”, kazao je Klaus Pessenbacher, direktor “Health Care Styria”, za “Kleine Zeitung”.

Ni planove reforme hitne pedijatrijske službe nisu svi ljekari dobro prihvatili. Stari model je postupno ukinut krajem marta, a novi se bori s velikim početnim problemima. Na primjer, vikend služba nije mogla biti u potpunosti popunjena u prvih nekoliko sedmica.

“Do sada imamo samo jednog umirovljenog pedijatra koji preuzima dežurstvo, ali naravno ne svaki vikend. Jednostavno još nismo uspjeli zaposliti dovoljno pedijatara za to. Mnogi se jednostavno osjećaju preopterećeno i ne žele raditi i vikendom”, rekao je Pessenbacher za “Kleine Zeitung”.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...