SASTANAK BISERE TURKOVIĆ I JAVIERA COLOMINA: Neophodno jačanje odnosa i uloge NATO-a u ovom dijelu Evrope

Razgovarano je o sigurnosnoj i političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji, posebno u novim geopolitičkim okolnostima.

  • Politika

  • 18. Maj 2022  18. Maj 2022

  • 0

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković sastala se danas sa zamjenikom pomoćnika generalnog sekretara Sjevernoatlantskog saveza (NATO) Javierom Colominom, te brigadnom generalicom NATO štaba u Sarajevu Pamelom L. McGaha.

Tokom sastanka razgovarano je o sigurnosnoj i političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji, posebno u novim geopolitičkim okolnostima.

Ministrica Turković je poručila da je jačanje odnosa i uloge NATO u ovom dijelu Evrope neophodno te da doprinosi miru i stabilizaciji.

Kako je istakla, NATO je odigrao ključnu ulogu u uspostavljaju i očuvanju mira proteklih 27 godina, a nastavak integracije BiH predstavlja garanciju sigurnog okruženja za napredak, razvoj i reforme na cijelom Zapadnom Balkanu, saopćeno je iz MVP BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...