NEVJEROVATNO ISKUSTVO JEDNE TRUDNICE: Svog će sina roditi dva puta kako bi mu spasila život

Trudnica sa Floride prošle srijede donijela je na svijet svoje prvo dijete, međutim ubrzo nakon, kako bi ga održala u životu, ljekari su bebu vratili u njen stomak. Neobično iskustvo ove trudnice fasciniralo je one koji su čuli njenu priču.

  • Šareni svijet

  • 18. Maj 2022  

  • 0

Trudnica sa Floride prošle srijede donijela je na svijet svoje prvo dijete, međutim ubrzo nakon, kako bi ga održala u životu, ljekari su bebu vratili u njen stomak. Neobično iskustvo ove trudnice fasciniralo je one koji su čuli njenu priču.

Kada je 23-godišnja Jaiden Ashlea obavila prenatalni pregled u martu dok je bila u 18. sedmici trudnoće, pokazalo se da njen sin ima spina bifidu, urođeni defekt koji tokom trudnoće negativno utječe na kičmenu moždinu fetusa te može dovesti do smetnji u učenju i razvoju, pa čak i paralize.

"Bila sam u šoku. Nisam mogla da izustim ništa kada mi je doktor ovo saopćio", prisjetila se Ashlea.

Njoj i vjereniku Noah Detricku ljekari u rodnom Jacksonvilleu rekli su kako će njihovo dijete biti rođeno s "mrtvim mozgom" te da neće imati šansi da vodi kvalitetan život. No oni su zatim potražili i mišljenja drugih specijalista koji su ih uvjerili kako ipak ima nade za njihovo prvo dijete.

Bila je riječ o najsavremenijoj operaciji koja podrazumijeva popravak kičme dok je beba još u stomaku.

Prije same operacije, Ashlea je prošla niz medicinskih testova, a NY Post navodi kako je ona bila tek 31. majka u bolnici Winnie Palmer u Orlandu koja je njoj podvrgnuta.

Otprilike šest sedmica nakon, Ashlea je otišla na operaciju. Doktori su joj napravili carski rez, probušili vodenjak i uspješno popravili značajnu leziju koja je zahvatila pršljenove u donjem dijelu leđa njene bebe. Bebu su potom vratili u Ashleain stomak, majku zatvorili i ostavili je da striktno miruje u krevetu sve dok beba ne bude dovoljno razvijena za pravi termin porođaja.

Zahvat je trajao otprilike šest sati, a Ashlea koja je trenutno u 27. sedmici primijetila je da se zdravlje njene bebe poboljšalo.

"Nakon operacije, ljekari su vidjeli mnogo više pokreta, a znakovi bilo kakvih malformacija u njegovom mozgu su nestali", rekla je ona, dodajući da ljekari sada očekuju da njen sin nema skoro nikakvih problema s hodanjem.

Međutim, predviđaju kako će Ashelain sin vjerovatno morati na fizikalnu terapiju od rođenja do najmanje 18 godina.

Ashlea je svoju priču prvobitno podijelila na TikToku koji je preko noći postao izuzetno popularan.

"Rodila sam svoju bebu da bi se ona vratila unutra i 11 sedmica kasnije ponovo će se roditi", stoji u objavi koja je prikupila preko 2,5 miliona pregleda.

Ashlea je izjavila kako je veseli činjenica da će sinu jednoga dana ispričati neobičnu priču o spašavanju njegovog života.

"Uzbuđena sam koliko je ljudi navijalo za njega i koliko je voljen i poseban", rekla je ona, pa nastavila: "Nemaju svi priliku za ovu operaciju i želim da zna da je Bog bio na njegovoj strani", zaključila je buduća majka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...