NA PLATOU ISPRED ISTOČNE TRIBINE ŽELJINOG STADIONA: Veliki koncert “Čizme i Proletera“, "Grbavica - 30 godina nakon"

Sav prihod bit će usmjeren u svrhu konsolidacije poslovanja FK Željezničar.

  • Kultura

  • 18. Maj 2022  18. Maj 2022

  • 0

Veliki koncert Mustafe Čizmića - Čizme i njegovih „Proletera“, kojeg realizira Ideas Business Lab u ime grupe organizatora, bit će održan u subotu, 21. maja na platou iza istočne tribine stadiona Grbavica, objavio je FK Željezničar.

Prije početka koncerta, od 17 sati bit će održano druženje uz besplatan roštilj, kojeg je obezbijedila ćevabdžinica „Mrkva“. Koncert starta u 20 sati, i to čime drugim nego pjesmom „Grbavica“, čiji je Čizma autor i koja će te večeri biti izvedena nekoliko puta.

Na tom prvom izvođenju Čizmi i „Proleterima“ će se na bini pridružiti i Vlado Podany, klavijaturista, aranžer originalne „Grbavice“, ali i unuk Dimitrija Dimitrijevića, jednog od osnivača „Želje“ i strijelca prvog gola za tim sa Grbavice. Uslijedit će hitovi grupe „Bolero“, čiji je Čizma bio jedan od osnivača, ali i neke druge pjesme koje nose mnogo emocija.

Kao gosti će se na koncertu pojaviti i članovi dječijeg hora „Princess krofne“, koji će biti obučeni u majice „Grbavica - 30 godina“, koje su kao artikal dostupne u Fan Shopu FK Željezničar. Na koncertu se očekuju i neki drugi, specijalni gosti i iznenađenja, pa nema sumnje kako posjetitelje očekuje posebna noć za pamćenje.

Podsjećanja radi, koncert „Čizma i Proleteri“ na stadionu Grbavica dešava se kao dio projekta „Grbavica - 30 godina nakon“, u sklopu kojeg je načinjen remix pjesme „Grbavica“, video spot za tu verziju pjesme i izložba na temu razaranja Grbavice.

Sve to je dostupno na www.grbavica.ba.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...