VUKANOVIĆ BRILJIRA: "Prije bih uzeo pare od Dodika nego od Nešića"

Proteklih dana dobio je "zanimljivu" ponudu predsjednika DNS-a Nenada Nešića, koji je izjavio kako je njegova stranka spremna pomoći Vukanoviću u prikupljanju potpisa za kandidaturu za Predsjedništvo, ali i finansijski.

  • Politika

  • 18. Maj 2022  18. Maj 2022

  • 0

Vukanović kaže da nema potrebnih 50.000 KM za "kotizaciju", kako bi se kandidovao za Predsjedništvo BiH

Nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović u intervjuu za Oslobođenje je, između ostalog, kao jedan od razloga za odustajanje od trke za člana Predsjedništva BiH, naveo i to kako nema 50.000 maraka potrebnih za „kotizaciju“. Međutim, ne želi da traži finansijsku podršku SDS-a i PDP-a za ovu kandidaturu.

"Ne treba meni nikakva pomoć SDS-a i PDP-a. Raširićemo se koliko nam je ćebe veliko. Nikada nisam uzeo ni od koga bilo kakav novac za bilo šta. Ne bih izašao na izbore ako moram da zavisim od nekoga. To bi značilo da nisam slobodan",  kazao je Vukanović.

Proteklih dana dobio je „zanimljivu“ ponudu predsjednika DNS-a Nenada Nešića, koji je izjavio kako je njegova stranka spremna pomoći Vukanoviću u prikupljanju potpisa za kandidaturu za Predsjedništvo, ali i finansijski.

"Prije bih uzeo pare od Dodika, nego od Nešića i DNS-a kad bi bilo stani-pani. DNS treba da položi račune narodu, a ne meni da pomaže. Bili su veoma ponizni kada su bili izbori u Prijedoru. Nikada im nisam ništa tražio. Trebali bi da kažu od kojih para grade milionske stambene objekte. Nema Nenad Nešić toliko veću platu od mene, a ima milionsku imovinu. Od čega?", pita Vukanović, piše Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...