EROL AVDOVIĆ, IZ NEW YORKA: Sada je pravi trenutak za Bosnu i Hercegovinu, zatražiti što je prije moguće…

Zlatko Miletić kaže u BiH ima 600 milionera i 30 multimilionera. Stranci s takvima najviše vole postizati "kompromise", upozorava Avdović.

  • Mini market

  • 19. Maj 2022  19. Maj 2022

  • 2

Erol Avdović, bh. novinar koji izvještava iz New Yorka, osvrnuo se na društvenim mrežama na aktuelni politički trenutak u kojem se nalazi Bosna i Hercegovina.

-Važno je da Republika Turska koja je počela realizirati uvjetovanje ulaska Finske i Švedske u NATO s fakturisanjem vlastitih zahtjeva - zatraži da se i Bosna i Hercegovina što je moguće prije u NATO. Kad su mogli Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija može i treba BiH

A važno je i da vodeći bosanskohercegovački političari koji se pitaju i koji imaju utjecaj u Ankari, jer ga tako i projektiraju u javnom diskursu - to jasno, glasno i promptno zatraže od Turske da BiH uđe u NATO. Tako mu dođe, i nikako drugačije. A sad je i trenutak!

Nažalost, ovakvo ponašanje - sporost oko NATO i EU od strane međunarodne zajednice u BiH pod čim obično podrazumjevamo Zapad, odakle se, s europske periferije čuju i odvratni autokratski islamofobi - odgovara Rusiji. Nazdravlje. Da se više ne lažemo. Šta čekaju bh. prijatelji, pita se Avdović, te dodaje:

„Vrijeme je postaviti i pitanje: Je li međunarodna zajednica preferira poslušnost, a ne principijelnost? I to mjenja za popustljivost prema korumpiranim bosanskohercegovačkim političarima? Usput ih samo deklarativno prozivaju za korupciju. Velike riječi. Olimpijada lopovluka“!

-Zlatko Miletić kaže u BiH ima 600 milionera i 30 multimilionera. Stranci s takvima najviše vole postizati "kompromise". Pitanje: šta je s s građanskim sektorom - omiljenim i sponzoriranim nevladinim organizacijama? Dakle, imali korupcije u NGO sektoru? Parada granta.

Mnogo će takvih na oktobarske izbore. Kao kandidati naravno. Hoće li CIK, OHR takve sankcionisati ili nagraditi“, zaključio je Avdović.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...