TUŽNA VIJEST SA JUGA BALKANA: Preminuo slavni grčki kompozitor Vangelis, njegove melodije su svima poznate (VIDEO)

Kompozitor je bio najpoznatiji po muzici za film "Vatrene kočije" (Chariots of Fire) iz 1991. godine, za koju je dobio Oscara.

  • Kultura

  • 19. Maj 2022  20. Maj 2022

  • 3

Legendarni grčki kompozitor Evangelos Odysseas Papathanassiou, poznat pod umjetničkim imenom Vangelis, preminuo je u 79. godini.

Kako prenosi grčki portal Ekatimerini, Vangelis je preminuo u utorak.

Kompozitor je bio najpoznatiji po muzici za film "Vatrene kočije" (Chariots of Fire) iz 1991. godine, za koju je dobio Oscara.

Autor je i slavne melodije za film "Conquest of Paradise" iz 1992. godine u kojem istraživača italijanskog istraživača Kristofora Kolumba igra Gerard Depardieua.

Pored toga, napisao je kompozicije za brojne poznate filmove, kao što su Blade Runner (1982) i The Bounty (1984).

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...