VRHUNSKI KVALITET MADE IN BiH: Brendirana „Hercegovačka trešnja“ kreće na regionalno i europsko tržište…

Osim GIZ-ovog projekta, rade i s IFAT projektom i Federalnim ministarstvom poljoprivrede te imaju veliku mrežu kooperanata.

  • Ekonomija

  • 20. Maj 2022  20. Maj 2022

  • 0

Brendirana "Hercegovačka trešnja” ide na tržište s oznakom geografskog porijekla, rekao je u četvrtak direktor 'Jaffa Komerca' Nedim Badžak.

Projekt 'Unaprjeđenje proizvodnje trešnje u Hercegovini' je proizvod razvojnog partnerstva s 'Jaffa-Komercom', a koji se realizira u okviru 'develoPPP.de' programa kojeg implementira 'Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit' (GIZ),  u ime Saveznog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) SR Njemačke.

- 'Jaffa-Komerc' je prva kompanija u BiH koja je aplicirala na program 'develoPPP' i prva iz BiH koja je potpisala ugovor i na to smo ponosni. Podijeljeno je preko 7.500 sadnica trešanja za 90 kooperanata i to je jedan segment posla koji radimo – rekao je Badžak.

Istaknuo je kako osim GIZ-ovog projekta, rade i s IFAT projektom i Federalnim ministarstvom poljoprivrede te kako imaju veliku mrežu kooperanata.

- Otišlo se korak dalje, pa smo 'Hercegovačku trešnju' brendirali i kao takvu ćemo je pustiti na tržište, da se zna odakle dolazi, njeno geografsko podrijetlo i kvaliteta, kako bi naši kupci u BiH, regiji i EU bili sigurni šta kupuju – zaključio je Badžak.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...