TUČNJAVA U NOĆNIM SATIMA U HRASNICI: Mladić zadobio teške povrede, uhapšena dva muškarca

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli povrijeđena lica.

  • Hronika

  • 20. Maj 2022  23. Maj 2022

  • 0

Tri muškarca sudjelovala su u tučnjavi koja se dogodila u četvrtak navečer oko 22 sata u sarajevskom naselju Hrasnica.

Kako su naveli iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u 21:43 sati PU Ilidža je obaviještena da je u ulici Halid bega Hrasnice, općina Ilidža, došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom, te da ima povrijeđenih lica.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli povrijeđena lica: A .F, rođen 1982. godine u Sarajevu i E. K, rođen 1986. godine u Olovu, kao i lice A. F, rođen 1999. godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana od ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a A. F. je u UKC u Sarajevu, na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede, dok je E. K. zadobio lakše tjelesne povrede.dx<<§Łkmds

O ovom slučaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se na mjestu j vc,.ml opjk događaja izvrši uviđaj, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 174. stav 1. KZ F BiH (Učestvovanje u tuči).

Muškarci A. F, rođen 1999. godine i E.K. su uhapšeni i predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...