NAPOKON, I TO LINEARNO: Rudari će imati veće plate za...

Vlada Federacije BiH postigla je dogovor s rudarima nakon teških pregovora koji su se odvijali u zgradi ove institucije, potvrdio je predsjednik Sindikata rudnika Kreka Zuhdija Tokić.

  • Ekonomija

  • 20. Maj 2022  20. Maj 2022

  • 0

Informaciju je potvrdio i resorni ministar Nermin Džindić.

On je rekao da je prihvaćeno produženje novog kolektivnog ugovora te da će svim uposlenim u rudnicima biti povećani iznos za po 230 KM neto.

Riječ je o linearnom povećanju koje je stupilo na snagu od 1. maja.

Podsjećamo, rudari su očekivali da će se donijeti odluka o privremenom produžavanju važenja kolektivnog ugovora koji je bio na snazi do 30. aprila ove godine uz izmijenjenu osnovicu za obračun plaća u svim rudnicima uglja u FBiH.

Kako je ranije rekao predsjednik Sindikata rudnika Kreka Zuhdija Tokić, rudari nisu odustajali od svojih zahtjeva,  piše Avaz.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...