ZBOG ODLUKE ATP-a: Đoković bi mogao ostati bez prvog mjesta

Đoković će ostati bez 2.000 poena.

  • Zabava

  • 21. Maj 2022  21. Maj 2022

  • 0

ATP je kaznio Wimbledon, a sve to će utjecati na Novaka Đokovića.

Na trećem Grand Slamu u sezoni neće biti bodova, a teniseri i teniserke će izgubiti poene osvojene prošle godine, piše poznati teniski novinar Ben Rothenberg.

To znači da će Đoković ostati bez 2.000 poena. Drugoplasirani Danil Medvedev i trećeplasirani Alexander Zverev će izgubiti 180 bodova zbog slabijeg plasmana, jer su ispali u četvrtom kolu.

Ako ova odluka ostane na snazi Đoković poslije Wimbledona neće biti prvi na svijetu, zauzimat će treću poziciju.

ATP lista će izgledati ovako:

1. Danil Medvedev 7.800 poena

2. Alexander Zverev 6.895

3. Novak Đoković 6.660

4. Stefanos Tsitsipas 5.965

5. Rafael Nadal 5.525

Gotovo je nemoguće da Novak može osvojiti 1.200 i stigne ruskog igrača. Prije Wimbledona jedina dva turnira iz serije 500 su Queen's i Halle.

Mala je vjerovatnoća da će Đoković učestvovati na nekom od njih, ali i bilo kom drugom koji je iz kategorije 250, prenose Novosti.rs.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...