DA NE BUDE DA VAS BIHAMK NIJE UPOZORIO: Ukoliko planirate na put, ovo trebate znati: Obustave i radovi na...

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 za saobraćaj je zatvorena preticajna traka od naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever u dužini 400 m.

  • Vijesti

  • 21. Maj 2022  21. Maj 2022

  • 0

Kolovoz je pretežno suh, a vozače iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnom stanju na putevima, stoji u redovnom izvještaju BIHAMK-a.  

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 za saobraćaj je zatvorena preticajna traka od naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever u dužini 400 m. Za vrijeme radova saobraća se voznom trakom.

Na magistralnom putu Banja Luka - Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Danas se u vremenu od 12 do 14:30 sati održava biciklistička trka „Tuzla 25.maj“, zbog čega će se na dionici Tuzla-Kalesija-Sapna-Tuzla saobraćati usporeno, u smjeru kretanja učesnika trke.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...