SAŠA MAGAZINOVIĆ PORUČIO: "Nezavisnost Crne Gore bila je garant stabilnosti na Balkanu"

“U BiH su rezultati referenduma dočekani sa velikim odobravanjem znajući da ono što slijedi", kaže Magazinović.

  • Politika

  • 21. Maj 2022  22. Maj 2022

  • 0

Rezultat referenduma o nezavisnosti Crne Gore 2006. godine, dočekan je sa odobravanjem u Bosni i Hercegovini, zato što je takav potez bio korak ka stabilnosti u regionu, kazao je za Gradsku RTV poslanik SDP-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine Saša Magazinović.

Kako navodi, Crna Gora je kao samostalna država napravila veće iskorake nego što bi to mogla kao dio državne zajednice.

Stabilnost Crne Gore, ističe, garant je bezbjednosti u regionu.

“U BiH su rezultati referenduma dočekani sa velikim odobravanjem znajući da ono što slijedi, a evo vrijeme je pokazalo da smo bili u pravu, vodi ka definitivnoj stabilnosti regije i da će Crna Gora samostalno napraviti i u vrijednosnom smislu i u smislu kvaliteta i života građana velike iskorake u odnosu na one koje je mogla napraviti u državnoj zajednici”, kazao je Magazinović.

Dodaje da, iako je Crna Gora mala država, uticaj njene politike na region se ne treba zanemariti.

“Crna Gora kao NATO članica i buduća članica Evropske unije je, sa jednom pauzom koja se ogleda u političkoj nestabilnosti u zadnjih godinu i po, zaista ogledni primjer u regiji kako jedna država treba da funkcioniše”, kazao je Magazinović.

Formiranjem nove vlasti, Crna Gora ima priliku da se, u vrijednosnom smislu, vrati na put koji je ranije trasiran, zaključuje Magazinović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...