ANALIZA BAKIROVOG RISA - HARISA: "Zašto misle da Bakir Izetbegović..."

(...) ako bude kandidat neće pobijediti?

  • Mini market

  • 22. Maj 2022  25. Maj 2022

  • 6

Haris Zahiragić, zastupnik je SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, ali prema njegovom angažmanu po društvenim mrežama, TV stanicama, u skupštinskim klupama, on je trbuhozborac iz Mehmeda Spahe 14.

Danima se upinje dokazati kako je Bakir Izetbegović na pravom putu, a svi drugi na krivom, kako je neshvaćen i kako ga napadaju “neki ljudi zli”.

Ni jučerašnja objava kandidature Denisa Bećirovića nije mogla ostati bez komentara ovog vrsnog ‘poznavaoca’ prava, geopolitičkih kretanja, svjetske historije, političkih trendova.

“Godinama je trajao ogroman pritisak na njega iz međunarodne zajednice za Izborni zakon po mjeri Čovića. Višedecenijski budžetski “borci” za građansku državu izmakli su se, sjeli na tribine i nadali se kapitulaciji, čak je i najavljivali. Optuživali su ga da je zamijenio Izborni zakon za neke javne ustanove. Plan je bio da Izetbegović i SDA pod prijetnjama iz međunarodne zajednice daju Čoviću ono što želi, a da oni nakon toga pobijede na izborima. Vuk sit, ovce na broju.

Čak su, tek u fotofinišu tih pregovora, uključili još neke nominalno bošnjačke stranke, koje su trebale pomoći Izetbegoviću da popusti. Uzalud!”, objavio je Zahiragić na svom Facebook profilu uz fotografiju sa Bakirom Izetbegovićem.

Kaže da su “u toj računici izostavili hrabrost i mudrost - kao glavnu determinantu naših prvaka, od Alije do Bakira Izetbegovića”.

“Nakon što im je propao taj plan, odlučili su izvući staru i ispričanu temu 'revizije tužbe' - kako oni to zovu, a mislili su na reviziju presude. Pokušali su na njoj napraviti kampanju i 2018. godine, bezuspješno. Sada su im u pomoć pritekli razni međunarodni špekulanti u jednoj koordinisanoj obavještajnoj akciji. Ponovo nisu uspjeli, razbili smo te njihove spinove i laži. I opet ćemo, jer istina je pitkija od laži.

Na kraju skupili su, kako kažu, čitavu opoziciju, da podrži jednog kandidata. Pridružili su im se još dvije lokalne stranke, koje su zapravo i prošli put de facto podržale Bećirovića. Tada je Šefik Džaferović, u puno nepovoljnijoj političkoj situaciji po SDA, pobijedio njihovog kandidata”, analizira on.

U nastavku Zahiragić sa jednim ako donosi novu informaciju, odnosno, upitnik na kandidaturu Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH.

“Zašto misle da Bakir Izetbegović, ako bude kandidat, posebno nakon majstorice koju je odigrao na ANP-u, NATO-u, CIK-u, VSTV-u i Izbornom zakonu protiv retrogradnih političkih snaga, neće još ubjedljivije pobijediti istog kandidata? Uostalom, SDA ima više glasova nego sve stranke i strankice sa današnjeg pressa zajedno. Slušali ste govornike na današnjem pressu, nisu im problem Čović i HDZ, Dodik i SNSD, politike Srbije i Hrvatske - nego Izetbegović i SDA”, napisao je Zahiragić.

Dalje navodi da je “nekima od njih”, pored Izetbegovića i SDA, problem i Željko Komšić.

“Čak su pojedinci otvoreno rekli da daju podršku Bećiroviću samo da bi spriječili SDA da dio glasova prebaci Komšiću - kao da on sam nema više 'lijevih' glasova nego čitava 'Trojka' skupa. Bilo kako bilo, iako moram priznati 'Plan B' je dobro osmišljen, ali moram vas obavijestiti da će doživjet poraz, uostalom kao i svaki put do danas!”, navodi Zahiragić dodajući na kraju: "Kako da se raspozna istina u vremenima fitne? Pogledaj u kojem pravcu lete strijele neprijatelja, one će te uputiti na istinu." 

(Raport.ba)  

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...