TEŠKO ĆE MU PASTI: Rusija zabranila ulazak u tu zemlju slavnom američkom glumcu

Ruske vlasti zabranile su danas i za 26 Kanađana ulazak u Rusiju, uključujući Sophie Trudeau, suprugu kanadskog premijera Justina Trudeaua.

  • Svijet

  • 22. Maj 2022  

  • 0

Rusija je objavila listu od 963 istaknuta Amerikanca, uključujući predsjednika Joea Bidena, prvog čovjeka Facebooka Marka Zuckerberga, ali i holivudskog glumca Morgana Freemana, kojima je zabranjen ulazak u zemlju. To je mjera odmazde kao odgovor na slične poteze SAD-a od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Među onima na listi objavljenoj na web stranici ruskog ministarstva vanjskih poslova nalaze se i drugi vladini zvaničnici, kongresmeni i druge istaknute ličnosti. Mnogi od njih, posebno Biden i državni sekretar Antony Blinken, već su dobili ruske sankcije.

Freemana, kojeg ruske vlasti ranije nisu stavile ni na jednu od sankcionih lista, Moskva optužuje da je 2017. snimio video u kojem se tvrdi da Rusija kuje zavjeru protiv Sjedinjenih Država.

"Ruske kontrasankcije su potrebne i imaju za cilj da ograniče Sjedinjene Države, koje pokušavaju  nametnuti neokolonijalni 'svjetski poredak' ostatku planete", navodi se u današnjem saopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Dodali su da Moskva ostaje otvorena za "fer dijalog" i povukli granicu između naroda Sjedinjenih Država i vlasti koje promoviraju rusofobiju, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Ruske vlasti zabranile su danas i 26 Kanađana ulazak u Rusiju, uključujući Sophie Trudeau, suprugu kanadskog premijera Justina Trudeaua.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...