KAO IZ FILMOVA O JAMESU BONDU: Policija otkrila Mercedes C-klase sa rotirajućim tablicama

Bijeli Mercedes bio je toliko "poseban" da su ga policajci snimili i postavili video na Facebook stranicu stanice.

  • Šareni svijet

  • 22. Maj 2022  25. Maj 2022

  • 0

Policija je zaplijenila Mercedes C-klase s posebnim dodatkom kakav smo dosad mogli vidjeti samo u filmovima o najtajnijem agentu na svijetu 007 - Jamesu Bondu.

Naime, policija je stigla na jednu dojavu građana o provali te sumnjivom automobilu u susjedstvu u gradu Irvineu u Kaliforniji.

Bijeli Mercedes bio je toliko "poseban" da su ga policajci snimili i postavili video na Facebook stranicu stanice.

Ono što su otkrili u Mercedesu ne bi se posramilo ni tajne službe, ni Q ni 007 - naime, kao su naveli na Facebook profilu, automobil je bio opremljen posebnim rotirajućim mehanizmom koji je pritiskom na tipku mehanički okretao registarsku pločicu.

U videu možemo vidjeti donji dio okvira registarske pločice kao se odmiče i okreće kako bi se pojavila druga strana s drugom registarskom pločicom.

Ko zna koliko dugo je vlasnik, osumnjičenik za provalu odolijevao kaznama za prekršaje u saobraćaju ili potjerama u kojima bi se vozilo tražilo prema oznakama na registarskoj pločici koristeći "uradi sam" mehanizam.

Međutim, nakon dojave o provali dvije su osobe uhapšene prema opisu automobila, pa je donekle bila greška vlasnika što je stavio tako upečatljive, prepoznatljive alu felge na automobil.

No to nije sve, u automobilu je pronađen i poseban uređaj za brzo vađenje goriva iz drugih automobila koji ga pretače direktno u spremnik Mercedesa.

Očito cijena goriva od 6,1 dolara po galonu (3,78 litara) na današnji dan postaje sve nesnošljivija i Amerikancima. Pronađen je i alat za provale, ukradena druga imovina i dokazi o krađi identiteta.

Dvoje osumnjičenih iz Garden Grovea uhapšeni su i optuženi za provalu vozila, krađu vozila, krađu identiteta, posjedovanje ukradene imovine i posjedovanje alata za provalu, piše Jutarnji.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...