KROZ GRAD PROŠAO U TRI MINUTE: Povrijeđeni i poginuli nakon tornada koji je poharao SAD

Očevici su naveli da je kroz grad prošao u tri minute.

  • Svijet

  • 22. Maj 2022  23. Maj 2022

  • 0

Najmanje dvije osobe su poginule, a više od 40 je povrijeđeno usljed udara tornada u američkom Michiganu, javlja AA.

U gradu Gaylord u Michiganu, gdje ne postoji sistem sirena upozorenja, tornado je uništio krovove kuća i pričinio materijalnu štetu na firmama.

U gradu u kojem živi 4.200 ljudi, poginule su dvije osobe, a više od 40 je povrijeđeno u tornadu koji se kretao brzinom od 225 kilometara na sat.

Očevici su naveli da je kroz grad prošao u tri minute.

Međutim, prevrnuo je i najveće kamione i uništio kuće.

Stručnjaci su istakli da je slična oluja u regionu posljednji put viđena 1998. godine, te da su stanovnici regije, koji su navikli na snježne mećave, osjetljivi na tornada.

U državi Colorado, 210.000 ljudi je ostalo bez struje zbog iznenadne snježne oluje.

Lokalni televizijski kanali su naveli da je posljednjih dana proljeća u pojedinim područjima pao 51 centimetar snijega, što je bilo vrlo neobično.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...