"SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE SU POSVEĆENE": Ambasador Murphy održao sastanak sa članovima CIK-a BiH i...

(...) poslao poruku onima koji žele blokirati izborni proces.

  • Vijesti

  • 23. Maj 2022  24. Maj 2022

  • 2

Ambasador SAD-a u BiH Michael Murphy i šefica misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec održali su danas sastanak sa članovima Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Govoreći o onemogućavanju održavanja izbora, Murphy je rekao kako bi to predstavljajo neustavno i antidejtonsko djelovanje.

"Zahvalan sam CIK-u što je omogućio ambasadorici Kavalec i meni da danas govorimo na temu pravovremenih, fer i transparentnih izbora. Oni su temelj demokratije, i za narod ove države, oni su također nešto što je predviđeno članom 2. Ustava BiH. Bilo bi neustavno, i antidejtonsko djelovanje, da neko onemogući narodu ove države njihovo pravo na izbore", rekao je Murphy.

Podsjetio je kako su Sjedinjene Američke Države posvećene demokratskoj i prosperitetnoj budućnosti za sve konstitutivne narode i građane ove zemlje unutar euroatlantskih institucija.

Zato, kako kaže, američka ambasada u saradnji sa OSCE-om i CIK-om radi na jačanju integriteta izbornog procesa.

(Oslobođenje)    

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...