SVE JE NESTALO ZA 15 MINUTA: Gori fabrika stiropora u Bihaću, policija evakuira građane, vatrogasci u borbi s vatrenom stihijom (FOTO; VIDEO)

Vatrena buktinja je zahvatila fabriku, a crni dim se vidi kilometrima daleko.

  • Vijesti

  • 24. Maj 2022  24. Maj 2022

  • 0

Rano jutros u mjestu Turija kod Bihaća izbio je požar u fabrici stiropora Austrotherm.

Vatrena buktinja je zahvatila fabriku, a crni dim se vidi kilometrima daleko.

Trenutno nema informacija o povrijeđenim.

Inače, ova austrijska kompanija koja zapošljava stotine radnika je svoj pogon u Bihaću pustila u rad još 2008. godine. Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja toplotnih izolacija.

Na društvenim mrežama pojavile su se snimke s lica mjesta.

"Mogu potvrditi da je požar izbio u fabrici. Evakuirani su građani jer imamo informacije da se unutra nalaze plinske instalacije", naveo je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović.

Na terenu se nalaze vatrogasci koji pokušavaju staviti pod kontrolu ovaj požar.

Trenutno se ne zna uzrok požara, kao ni da li ima povrijeđenih.

Uposlenici firme koji su u vrijeme izbijanja požara bili u radnoj smjeni, potvrdili su kako su se svi uspjeli spasiti, odnosno da nema ljudskih žrtava.

"Nas desetak koji smo bili u smjeni, uspjeli smo na vrijeme napustiti proizvodnu halu. Požar je izbio bukvalno u minuti, tako da nismo imali vremena za spašavanje materijalnih stvari. Ne mogu ni opisati kako se osjećam, jer sam 15 godina života i rada ovdje proveo. Tu sam bio od samog početka, doslovno od stvaranja firme. Pola života mi je ovdje i nestaje u plamenu", riječi su jednog od uposlenika firme Austrotherm koji je govorio za FENA-u.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...