DOK ČEKA DEBI U DRESU REPREZENTACIJE: Bh. golman proglašen za najboljeg čuvara mreže u Poljskoj

Bosanskohercegovački golman Vladan Kovačević proglašen je za najboljeg čuvara mreže u Poljskoj.

  • Sport

  • 24. Maj 2022  24. Maj 2022

  • 0

Bosanskohercegovački golman Vladan Kovačević proglašen je za najboljeg čuvara mreže u Poljskoj.

Službena stranica poljskog fudbalskog prvenstva proglasila je najbolje pojedince u sezoni 2021/2022, a najbolji golman Ekstraklase je čuvar mreže Rakowa Vladan Kovačević.

Dvadesetčetverogodišnji golman je imao sezonu iz snova iza sebe. Branio je na ukupno 27 utakmica u Ekstraklasi, a svoju mrežu je netaknutom sačuvao u čak 11 navrata i najzaslužniji je što je njegova ekipa osvojila drugo mjesto.

 Kovačević je ove sezone računajući sva takmičenja primio samo 28 golova iz 34 utakmice, a 16 puta nije primio gol.

Mladi Banjalučanin se svakako nakon ove sezone nada i debiju u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine jer za sada mu selektor Ivaylo Petev nije dao ni minute na golu Zmajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...