FARUK HADŽIBEGIĆ POTVRDIO: "Vladan Kovačević odlučio da brani za Srbiju"

Podsjetimo, Kovačević se u maju prošle godine nije odazvao na poziv tadašnjeg selektora Zmajeva Ivayla Peteva

  • Sport

  • 30. Jan. 2023  30. Jan. 2023

  • 0

Nekadašnji golman Sarajeva Vladan Kovačević definitivno neće braniti boje Bosne i Hercegovine.

Selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić za Sportske.ba potvrdio je kako je Kovačević odabrao Srbiju.

"Po informacijama koje imam iz saveza, on se odlučio da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Srbije. Tako da, ne želim da tretiram neke individualne slučajeve. Ništa na silu. U timu već imamo Šehića, Pirića, Vasilja...", rekao je u razgovoru za Sportske.ba Faruk Hadžibegić.

Podsjetimo, Kovačević se u maju prošle godine nije odazvao na poziv tadašnjeg selektora Zmajeva Ivayla Peteva, pred utakmice Lige nacija. Tada smo čuli dvije različite priče. Petev je tada rekao kako se Kovačević ne javlja na telefon.

"Od svih pozvanih jedino Vladan Kovačević nije tu. Ne znam zbog čega, nije mi se javio. Svako stoji iza svoje odluke", rekao je Petev.

Uslijedio je odgovor iz Kovačevićeve agencije, a menadžer bivšeg golmana Bordo tima tvrdi kako se mladi golman nije ni trebao naći na spisku.

"Pošto našu struku shvatamo jako ozbiljno, pravovremeno smo informisali Vicu Zeljkovića, predsjednika Fudbalskog saveza BiH, kao i selektora Ivayla Peteva, da je Vladan Kovačević odlučio ne odazvati se pozivu reprezentacije Bosne i Hercegovine", poručio je menadžer uz opasku kako je "Vladan prirodni Srbin", da bi mu poziv iz Beograda bio nagrada, ali da tada nije stigao na njegovu adresu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...