ZBOG LABORATORIJE U SARAJEVU: Tužilaštvo KS zatražilo produženje pritvora za dvojicu osumnjičenih

Obojici osumnjičenih već je određen jednomjesečni pritvor koji ističe 29. maja.

  • Hronika

  • 24. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Općinskom sudu u Sarajevu produženje pritvora za A. M. (43) i M. K. (37) iz Sarajeva kod kojih je pronađen laboratorij za uzgoj marihuane, te više od tri kilograma droge, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, potvrdio je glasnogovornik Tužilaštva KS Alem Hamzić za „Slobodnu Bosnu“.

Obojici osumnjičenih već je određen jednomjesečni pritvor koji ističe 29. maja, a Tužilaštvo predlaženje produženje pritvora u trajanju od dva mjeseca.

Podsjećamo, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo krajem aprila su proveli akciju i izvršili pretres stanova na lokacijama u ulici Nedima Filipovića područje općine Novo Sarajevo, ulici Antuna Branka Šimića, područje općine Novi Grad Sarajevo i ulici Avde Hume područje općine Centar Sarajevo.

Tom prilikom pronašli su jednu kompletnu IN DOOR laboratoriju za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane, koja se sastoji od tri zasebne jedinice sa rasvjetnim tijelima, sistemom ventilacije, sistemom navodnjavanja i drugom pratećom opremom, 160 stabljika koje svojim izgledom i morfološkim karakteristikama podsjećaju na biljnu vrstu "Cannabis sativa", 3.500 grama suhe, zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu namijenjenu uličnoj prodaji, oko 1000 sjemenki koje svojim izgledom podsjećaju na biljnu vrstu "Cannabis sativa", a koje se koriste za uzgoj opojne droge marihuane, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, novac u iznosu od 1.725 EUR i 1.700 KM.

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...