GENERAL LUCIĆ UZVRAĆA PREDSJEDNIKU SRBIJE: „Tragično je da Vučić iznosi takve stavove kada se zna da je on bio dio političkog zločinačkog režima“

Povod Vučićevih izjava Lucić vidi u teškoj situaciji u kojoj se Srbija trenutno nalazi usred svih međunarodnih okolnosti vezanih za rat u Ukrajini i provođenje sankcija Rusiji.

  • Regija

  • 25. Maj 2022  25. Maj 2022

  • 3

Zapovjednik Tigrova i bivši načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Josip Lucić, za portal Direktno je komentirao podizanje optužnice srpskog Tužiteljstva za ratne zločine protiv četiri visoka časnika Hrvatske vojske (HV) ali i izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je u ponedjeljak izjavio da Srbi 1995. nisu ubijali i tjerali Hrvate, nego Hrvati Srbe.

Komentirajući izjavu Aleksandra Vučića da ''1995. nisu Srbi ubijali Hrvate, već Hrvati Srbe. Nisu Srbi protjerali Hrvate iz Gline, nego obrnuto!'', general je rekao:

''Tragično je kada jedan predsjednik Srbije iznosi takve stavove kada se zna da je on bio jedan dio političkog zločinačkog režima te da je on bio taj koji je poticao građane RH da otkažu lojalnost republici u kojoj žive, a kasnije i državi u kojoj žive''.

Podsjetimo, široj hrvatskoj, ali i srpskoj javnosti poznat je govor Aleksandra Vučića u Glini 1995. kada je rekao: ''Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti hrvatska! Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku!". U ponedjeljak se Vučić osvrnuo na taj povijesni govor istaknuvši: "Nisam nikada ubio nikoga i na to sam ponosan", referirajući se na pitanje boji li se optužnice zbog svog govora u Glini kao eventualnog odgovora Hrvatske na optužnice protiv četiri hrvatska generala u Srbiji.

Povod Vučićevih izjava Lucić vidi u teškoj situaciji u kojoj se Srbija trenutno nalazi usred svih međunarodnih okolnosti vezanih za rat u Ukrajini i provođenje sankcija Rusiji.

Time ''pokušava vlastite građane ponovno okretati na nekakva događanja 27 godina unazad''.

Bivši načelnik Glavnog stožera OS RH navodi kako su usporedno sa srpskom politikom hrvatske politike ''realne te znaju da se ne zasnivaju na ratovima i mržnjama, hrvatska politika je vrlo korektna prema Republici Srbiji te pokušava graditi mostove suradnje. Ovakva iskakanja su nepotrebna, a njima se želi mijenjati povijesne istine''.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...