BIVŠA PREDSJEDNICA HRVATSKE IZGLEDA NEPREPOZNATLJIVO: Kolinda primila najveću poljsku nagradu, pa se pohvalila fotografijama…

Kolinda Grabar Kitarović je na svom Facebook profilu napisala kako je s velikim ponosnom primila odlikovanje.

  • Show

  • 25. Maj 2022  25. Maj 2022

  • 0

Poljski predsjednik Andrzej Duda odlikovao je bivšu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović visokim odličjem “Bijeli orao”.

Riječ je o najvišem civilnom i vojnom ordenu u Poljskoj, koji je prvi put dodijeljen 1705. godine. Među mnogobrojnim dobitnicima su bivši predsjednik Jacques Chirac, bivši predsjednik SAD-a Ronald Reagan kao i britanska kraljica Elizabeta II.

Kolinda Grabar Kitarović je na svom Facebook profilu napisala kako je s velikim ponosnom primila odlikovanje.

– S velikim ponosom primila sam danas u Davosu visoko odličje Poljske “Bijeli orao” od mojega kolege i prijatelja, poljskog predsjednika Andrzeja Dude. Danas, puno više nego kada smo 2015. pokrenuli inicijativu Triju mora, vidi se značaj i vrijednost iste u novim geopolitičkim okolnostima. Ovo je odlikovanje ne samo priznanje osobnim postignućima, već je to odraz istinskog prijateljstva Hrvatske i Poljske, napisala je Grabar Kitarović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...