NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U NJEMAČKU: Od 1. juna do...

Broj novih slučajeva koronavirusa u Njemačkoj je u stalnom padu i većina restriktivnih mjera je ukinuta.

  • Jeste li znali

  • 25. Maj 2022  25. Maj 2022

  • 0

Njemački ministar zdravlja Karl Lauterbach izjavio je danas da vlada planira da tokom ljeta ukine epidemiološka pravila po kojima je putnicima za ulazak u Njemačku potrebna potvrda o vakcinaciji protiv Covida-19, negativan rezultat testa ili dokaz o preležanoj koroni.

Lauterbach je za medijsku grupu Funke rekao da će pravila koja se primjenjuju na sve starije od 12 godina bez obzira odakle dolaze u Njemačku, biti suspendovana od 1. juna do kraja augusta, prenosi AP.

Od početka marta Njemačka više nema listu „visokorizičnih oblasti“.

Broj novih slučajeva koronavirusa u Njemačkoj je u stalnom padu i većina restriktivnih mjera je ukinuta.

Ipak, Vlada je najavila da će obezbijediti dodatnih 830 miliona eura za kupovinu vakcina koje će pomoći u suzbijanju mogućih varijanti koronavirusa na jesen. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...