GLASNOGOVORNICA RUSKOG MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA MARIJA ZAHAROVA NAČEPILA ANU BRNABIĆ: "Takve izjave su neumjesne"

“Takve ocjene su neumjesne i čini mi se da je time sve rečeno“, kazala je Zaharova, prenosi Sputnjik.

  • Regija

  • 25. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

Poređenje odnosa Rusije tokom "specijalne operacije" u Ukrajini sa ponašanjem brojnih država prema Srbiji 1999. i 2008. godine, koje je iznijela srbijanska premijerka Ana Brnabić, neumjesno je, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

“Takve ocjene su neumjesne i čini mi se da je time sve rečeno“, kazala je Zaharova, prenosi Sputnjik.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se Srbija u političkom smislu „jasno odredila“ prema sukobu u Ukrajini, u skladu s principima međunarodnog prava, ocjenjujući da je Srbija zauzela „najhrabriji pristup i naprincipijelniji stav“ po pitanju rata u Ukrajini, kao i da Rusija danas radi ono što su neke druge zemlje uradile Srbiji 1999. i 2008. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...