DIM SE VIDI IZ CIJELOG KISELJAKA I KREŠEVA: Gori deponija otpada usred šume već sedam dana, vatrogasci nemoćni (FOTO, VIDEO)

Požar kod Kiseljaka aktivan je već sedam dana.

  • Vijesti

  • 26. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

Deponija otpada u Kiseljaku već nekoliko dana gori, a vatrogasne ekipe ne uspijevaju ugasiti vatru koja se nalazi usred šume na lokaciji deponije na Berberuši.

Požar kod Kiseljaka aktivan je već sedam dana, a vatrogasne ekipe koje su prvog dana uspjele spriječiti širenje vatre na šumu, danima dežuraju na ovom lokalitetu. Međutim, lokalizirati otpad na deponiji koja se nalazi dalje od grada usred šume je veoma teško.

Kako nam je rečeno iz Vatrogasne jedinice Kiseljaka radi se o podzemnom požaru te se krenulo u njegovo zatrpavanje.

"Mi što smo mogli gasili smo, na deponiji se trenutno nalaze ekipe Vodovoda i kanalizacije koje zatrpavaju požar. On već duže vremena tinja, a s obzirom da je podzemni, radi se na njegovom zatrpavanju", kazali su nam vatrogasci iz Kiseljaka.

Dim koji se vidi iz cijelog Kiseljaka i Kreševa, zabrinuo je mještane, a prije nekoliko dana Artinfo.ba je već prvih dana požara napravio i fotografije iz ptičje perspektive na kojima se vidi srazmjer požara na Berberuši.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...