OD RANIJE POZNAT PRAVOSUĐU: Uhapšen lihvar iz Goražda u akciji FUP-a (FOTO)

Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, davalo zajmove uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi.

  • Hronika

  • 27. Maj 2022  

  • 2

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona su realizovali 26. maja operativno-taktičku akciju „Omerta“ zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Lihvarstvo“ iz člana 298. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Goraždu, policijski službenici Federalne uprave policije su nakon primopredaje označenog novca lišili slobode lice inicijala B.H. (1972) iz Goražda. Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine na više lokacija u Bosansko-podrinjskom kantonu koje pomenuto lice koristi, kojom prilikom je pronađena veća količina novca, pištolj, puška, veća količina municije, sim kartice, mobilni telefonski aparati, dvije vage za precizno vaganje, radiostanica, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Lice je od ranije poznato pravosudnim organima.

Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, davalo zajmove uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Bosansko-podrinjskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Operativne aktivnosti provedene su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...