PREŠLI "CRVENU LINIJU": Svađa u studiju N1, voditeljica iz Beograda morala nakratko prekinuti emisiju - "Da, Srbija je agresor"

Tokom emisije Grmoja je kazao da Srbija ne poštuje odluke međunarodnog suda, rekao je da Linta negira genocid u Srebrenici i da s njim ne želi razgovarati.

  • Društvo

  • 27. Maj 2022  01. Jun. 2022

  • 2

U emisiji Crvena linija na N1 gosti su bili Miodrag Linta, predsjednik Saveza Srba iz regiona, Nikola Grmoja, zatupnik MOST-a u Saboru Republike Hrvatske i Nezir Pivić, zamjenik ministra pravde BiH.

Tema emisije bila je neprocesuiranje ratnih zločinaca i skrivanje istih, saradnja zemalja po tom pitanju, najavljena tužba Srbije protiv hrvatskih pilota i Hrvatske protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Emisija je na trenutak izmakla kontroli i morala je biti prekinuta zbog žučne rasprave Nezira Pivića i Miodraga Linte, na tvrdnju Pivića da je Srbija agresor u proteklom ratu.

“Brutalna je laž da je Srbija agresor. Govorite laž i neistinu”, rekao je Linta.

“Da, Srbija je agresor. Zbog takvih ko vi niko još nije procesuiran za masakr u Ferhadiji”, kazao je Pivić.

“Ko će odgovarati za zločine nad Srbima u Sarajevu, vi štitite ratne zločine”, odgovorio je Linta.

Nakon toga zbog žestoke svađe i vike u studiju voditeljica Marina Fracutan je prekinula emisiju zatraživši reklame.

Isto tako, tokom emisije Grmoja je kazao da Srbija ne poštuje odluke međunarodnog suda, rekao je da Linta negira genocid u Srebrenici i da s njim ne želi razgovarati.

(N1

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...